Wist-je-datjes over wijk-werken

Heb je vragen over wijk-werken? Dan vind je het antwoord waarschijnlijk op deze pagina. We splitsten de weetjes voor wijk-werkers en opdrachtgevers netjes op, zo vind je snel wat je zoekt!

Weetjes voor de opdrachtgever

Wie kan een beroep doen op wijk-werken?

Iedere burger, school, niet-commerciële organisatie, gemeentebestuur of VZW mag de hulp van een wijk-werker inroepen. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden. Iedereen is welkom!

Kan ik een wijk-werker inzetten voor mijn tweede verblijf?

Zeker! Een wijk-werker kan de post uithalen, planten water geven, de verwarming aanzetten zodat het lekker warm is als je aankomt, …

Is er een fiscaal voordeel?

Voor een burger zijn wijk-werkcheques 20% fiscaal aftrekbaar. De werkelijke kost bedraagt dus slechts 5,96 euro per uur.

Moet ik mij voor een bepaalde periode engageren?

Nee, je kunt de hulp van een wijk-werker inroepen wanneer je het nodig vindt. Is dat eenmalig of enkele uren per week? Jij beslist!

Moet ik werkmateriaal voorzien?

Ja, jij zorgt dat de wijk-werker veilig materiaal heeft om mee te werken. Wil je bijvoorbeeld een meubelpakket laten monteren? Zorg dan voor een goedwerkende schroevendraaiers en co.

Hoe zit het met de veiligheid?

De wijk-werker is verzekerd voor arbeidsongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Wij voorzien ook persoonlijk veiligheidsmateriaal indien dat nodig is voor de opdracht.

Heb je vragen of is er een probleem?

Contacteer iemand van Perspectief! Onze deur staat altijd open. Bovendien stellen we jouw feedback erg op prijs. Het helpt onze wijk-werkers om te groeien. Wij voorzien ook persoonlijk veiligheidsmateriaal indien dat nodig is voor de opdracht. 

Meer info?

Toch niet gevonden wat je zocht? Geef ons gerust een seintje! We helpen je graag en geven de nodige informatie over wijk-werken.

logo