Gemeenschapsdienst voor Lokale Besturen

Doelstellingen

Binnen het kader van Oproep 572, met de steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF), de Vlaamse Overheid en de Europese Unie, hebben wij het project ‘Gemeenschapsdienst voor Lokale Besturen‘ opgezet. Dit project is gericht op het activeren en versterken van de competenties van langdurig werkzoekenden door middel van gemeenschapsdienst. Het biedt werkervaringsstages aan waarbij de deelnemers kleinschalige taken uitvoeren bij lokale besturen, vzw’s en scholen. Dit initiatief richt zich op het ontwikkelen van generieke competenties en het opbouwen van arbeidsritme.

Onze resultaten

Dankzij de samenwerking met onze opleidingspartner Mentor vzw en de betrokken lokale besturen hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt. We hebben succesvolle trajecten opgezet in verschillende gemeenten, waaronder Oostende, Bredene en De Haan, met aangepaste programma’s die variëren van ‘Small’ tot ‘XL’ om aan de lokale behoeften te voldoen. Onze deelnemers hebben waardevolle ervaring opgedaan en hebben een positieve impact gehad op de gemeenschap.

Per individueel lokaal bestuur wordt voorzien in een small, medium, large of extra large lump sum, gebaseerd op vier verschillende aantallen voorbereide leerwerkplekken en daaraan gekoppeld een kleiner/groter aantal opgeleide mentoren.

Stad Oostende doelstelling behaald (XL) voor een lump sum van €96.158,96

Gemeente De Haan doelstelling behaald (M) voor een lump sum van €14.793,69

Gemeente Bredene doelstelling behaald (S) voor een lump sum van €7.396,84

Financiële Steun

Wij waarderen de financiële steun van het Europees Sociaal Fonds, de Vlaamse Overheid en de Europese Unie. Hun bijdrage is essentieel voor de realisatie en het succes van dit project.

Onze verbintenis

We zijn toegewijd aan transparantie en het delen van onze vooruitgang. Dit project is niet alleen een kans voor werkzoekenden om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, maar het draagt ook bij aan de sterkere, meer inclusieve gemeenschappen.

Voor meer informatie over de betrokkenheid van ESF, Vlaanderen en de Europese Unie, bezoek ESF Vlaanderen en EuropaWSE. Praktische info? Klik hier.