Sociale economie

WAARMEE KUNNEN WE U VAN DIENST ZIJN?

IK BEN EEN MAATWERKER

Nieuwjaarsdag 2019 was een bijzondere dag voor de sociale economie in Vlaanderen. Sindsdien treden de beschutte en de sociale werkplaatsen de toekomst immers als maatwerkbedrijf tegemoet. Elke dag zetten meer dan 25.000 werknemers in de maatwerkbedrijven hun buitengewone talenten in binnen de meest diverse activiteiten. Zo groeien zij in hun competenties, maar helpen zij ook de Vlaamse economie groeien. Met een uitgebreide mediacampagne willen we niet alleen de start van maatwerk bekendmaken maar ook de werknemers en de maatwerkbedrijven onder de aandacht brengen bij het brede publiek. De campagne toont een gevarieerd beeld van de werknemers die binnen de sociale economie werkzaam zijn op maat van hun talenten. Hierbij lanceren we dan ook de nieuwe term: ‘maatwerkers’.

sociale economie

Ik ben Soraya, ik ben een maatwerker. Ik doe de eindmontage van complexe bedradingssystemen van verdeelkasten en kabelbomen. Deze worden onder andere gebruikt in de auto-industrie, om bijvoorbeeld je elektrische spiegels te bedienen. Het lijkt misschien een kluwen, maar ik raak er de draad niet bij kwijt!

sociale economie

Ik ben Hassan en ik ben een maatwerker. Ik verpak en lever broodjes bij bedrijven. Heb je ook pakweg een koffiezetmachine nodig? Ik maak je catering compleet! Ik zorg ervoor dat alles op tijd is en vooral, dat het smaakt naar meer.

maat anda

Ik ben Davy, ik ben een maatwerker en assembleer fietsen voor grote merken. Ik plaats binnen- en buitenbanden, breng het ventiel aan, monteer het zadel en voorzie de naaf van spaken. Als wielerliefhebber is dit een job naar mijn hart.

maat davy

Ik ben Anda, ik ben een maatwerker. Elke dag ben ik bezig met verpakkingswerk: van thee, over gevouwen doekjes voor ziekenhuizen tot vijsjes voor doe-het-zelf-winkelketens. Ik weeg de juiste hoeveelheden af en zorg ook voor de bestickering: een precisiewerk dat ik met plezier doe.

JOUW GEKNIPTE JOB DANKZIJ LAVORO VZW

Lavoro vzw is een overkoepelende werkgeversassociatie van 3 maatwerkbedrijven aan de Vlaams kust. We focussen op het optimaliseren en uitbreiden van de sociale economie om nog meer mensen betere kansen te bieden op een aangepaste arbeidsmarkt.

logo lavoro