Ook Perspectief in je bus gekregen?

gezelschap

Heb je hulp nodig om boodschappen te doen, voor kleine huishoudelijke taken of heb je een andere dringende opdracht? Misschien kan een wijk-werker van Perspectief je helpen? Ook verenigingen of andere organisaties kunnen een beroep doen op wijk-werkers voor allerhande taken.

In het afgelopen coronajaar speelden het Stadsteam en het Zomerteam een belangrijke rol om de bezoekers in onze stad te helpen spreiden. De teams informeerden mensen over de corona-maatregelen en zorgden voor een veilig verloop in de winkelstraten, op de dijk en andere mogelijk drukke plaatsen in de stad. Voor deze teams werden zowel vaste medewerkers, vrijwilligers als jobstudenten ingezet, maar Stad Oostende kon ook rekenen op wijk-wer-kers van Perspectief.

Perspectief is een organisatie van en voor de lokale besturen van Regio Oostende die mensen via wijk-werken helpt groeien naar een vaste job. Wijk-werkers kunnen zowel bij particulie-ren als organisaties aan de slag voor allerhande taken.

“Via het systeem van ‘wijk-werken’ kan een werkzoekende aan de slag in scholen, bij verenigingen of organisaties, bij land- en tuinbouwbedrijven of bij de gemeente of stad. Zelfs bij mensen thuis kunnen wijk-werkers enkele uren per week extra werkervaring opdoen. Die werkervaring zorgt ervoor dat de weg naar een job in het reguliere arbeidscir-cuit open ligt”, legt Wouter Vanhecke, directeur bij Perspectief, uit.

Hulp voor organisaties én particulieren

Heb je hulp nodig bij het doen van boodschappen, heb je een oppas nodig voor je hond of geniet je liever van wat gezelschap? Dan ben je bij Perspectief aan het juiste adres. Zelfs kleine huishoudelijke taken behoren tot het takenpakket van de wijk-werkers.

Naast het aanbod voor particulieren, is er ook een brede waaier van diensten aan organisaties. De wijk-werkers kunnen op verschillende vlakken worden ingescha-keld. Bij administratief werk bijvoorbeeld: denk maar aan ticket controle, registratie of afsprakenbeheer. Misschien zoek je iemand om logistieke bijstand te verlenen: bus-aan-busbedeling, toiletbeheer of op- en afbouw …? Ook op het vlak van toezicht staan de wijk-werkers van Perspectief klaar. Al sinds de opening van de winkels na de eerste lockdown worden dagelijks mensen via Perspectief ingezet om het winkelen in coronatijden in goede banen te leiden. Daarnaast werd een unieke samenwerking met KV Oostende op poten gezet. Daarbij zullen stewards van Perspectief ingezet worden tijdens thuiswedstrijden.

Een beroep doen op of zelf een trotse wijk-werker worden?

Wie een beroep wil doen op een wijk-wer-ker, betaalt 7,54 euro per uur via wijk-werkcheques. De cheques zijn fiscaal aftrekbaar.

Ben je werkzoekend, OCMW-cliënt of krijg je een ziekte-uitkering, maar ben je nog niet helemaal klaar voor een vaste job? Dan is wijk-werken misschien iets voor jou. Als wijk-werker verdien je tot 246 euro extra bovenop je uitkering.

Lees het artikel na van De Grote Klok (editie, juni 2021) hier.